Ook premie Menzis en CZ omhoog

Ook bij verzekeraars Menzis en CZ gaat in 2016 de zorgpremie omhoog. Menzis, met ruim twee miljoen verzekerden een van de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland, heeft dinsdag 17 november de zorgpremie voor komend jaar bekend gemaakt. De premie van de basisverzekering stijgt met 2,6 procent naar 107 euro per maand. Ook heeft Menzis bekend gemaakt komend jaar te stoppen met de budgetpolis. Met deze polis kunnen verzekerden bij een beperkt aantal zorgaanbieders terecht, wat de afgelopen jaren steeds meer kritiek opleverde. De budgetpolis wordt komend jaar omgezet naar een goedkopere variant van de reguliere basisverzekering.

Ook bij CZ stijgt komend jaar de zorgpremie. De premie van de meest gekozen verzekering, de natura basisverzekering, stijgt met 4,45 euro per maand, en komt op een maandpremie van € 104,95. Opvallend is dat, op enkele kleine verzekeraars na, alle verzekeringsmaatschappijen wachten tot het laatste moment met het bekend maken van de nieuwe zorgpremies. Uiterlijk donderdag 19 november moeten de nieuwe premies bekend gemaakt zijn.

Een overzicht van alle zorgpremies voor 2016 vindt u ons Overzicht zorgpremies 2016.

One thought to “Ook premie Menzis en CZ omhoog”

  1. Ik ben AOW-er van 67 jr., woon alleen en heb een klein pensioentje van 103 euro p.mnd. Daarnaast nog zorg- en huurtoeslag en heb er een baantje bij moeten nemen, maar wat ik daarmee verdien moet ik direct afdragen aan de huur- en zorgtoeslag omdat ik die dan minder ontvang, maar wel mijn eigen woon-werkverkeer tussen Tilburg en Eindhoven ervan nog moet betalen. Dus in feite leg ik er geld op toe.

    Ik sta nog zeker voor 3 jr. ingeschreven op een wachtlijst om een goedkopere socialehuurwoning te kunnen krijgen. Mijn huidige huur is 702 euro p. mnd. Kon dit jaar nog al mijn inkomsten besteden aan alleen mijn minimale vaste lasten. Heb een groot deel van mijn leven premies aan woekerpolissen betaald die ik niet kan laten omzetten in een pensioenvoorziening, dit omdat ik voor de 3 (polissen) niet de 3x 350 euro aan advieskosten kan betalen om ze te laten beëindigen en evenmin niet de 3x 350 euro minimaal kan betalen om ze tot uitkering te laten komen.

    Ik kan dus alleen een basis-budget polis afsluiten, wat ik dan ook ieder jaar nog heb gedaan en heb ik daarnaast ook nog het maximale eigen risico moeten afsluiten om het nog enigszins betaalbaar te kunnen houden. Ik denk niet dat ik de enige in zo’n situtie ben, maar het is een schande van minister Schippers wat ze nu weer flikt.

    Hans uit Tilburg

Reacties zijn gesloten.