Bijzondere situaties

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

In een aantal situatie kunnen er voor andere regels van toepassing zijn. Het kan dan zo zijn dat u geen recht hebt op zorgtoeslag.

Zorgtoeslag

U bent militair

Militairen in actieve dienst vallen onder de ziektekosten regeling van het Ministerie van Defensie. Hierdoor heeft u zelf geen kosten van een ziektekostenverzekering, en heeft u daarom geen recht op zorgtoeslag.

U bent gedetineerd

Wanneer u in de gevangenis een straf moet uitzitten, of wanneer u verblijft in een tbs-kliniek heeft u geen recht op zorgtoeslag. U moet dit binnen 4 weken doorgeven aan de belastingdienst om zo een boete te voorkomen.

U bent gemoedsbezwaard

Als u zich uit levensovertuiging niet wilt verzekeren tegen ziektekosten bent u ‘gemoedsbezwaard’. Als u al dusdanig staat geregistreerd voor de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) heeft u geen recht op zorgtoeslag.

4.057 gedachten over “Bijzondere situaties”

  1. Over 2016 moet ik zorg enhuurtoeslag terug betalen .In 2016 heb ik een tekort uitbetaald bedrag aan pensioen ontvangen .Het bedrag €13.043,67 gaat over de periode 1-12-2002
    tot 1-02-2016 dus is mijn inkomen dit jaar te hoog om recht te hebben op toeslagen .
    Maar als die fout niet gemaakt was en normaal over die periode was betaald was de invloed op toeslagen veel minder .Is het juist dat ik alles moet terug betalen ?
    Groet J.G.Tool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.